Woah! 33 weken alweer! Terwijl onze halve omgeving zegt dat de tijd vliegt ervaar ik dat zelf helaas niet helemaal zo. Maar als ik het dan uitspreek denk ik: oei! Over maximaal 5 weken ben ik mama van twee kleintjes en dan ineens komt het toch wel aardig dichtbij.

Processed with VSCO with hb1 preset

Ik kan nergens anders over bloggen want mijn leven bestaat op het moment gewoon nergens anders uit dan mijn zwangerschap. Ik sta er mee op en ga er mee naar bed en in de nacht ervaar ik het ook nog eens enorm goed. De dagen doorkomen is mijn doel en dat is zo pittig vanwege mijn zwangerschap dus tsja, niks anders om over te kletsen dan dat.

Alles is klaar, de kindjes kunnen komen. Mijn vluchtkoffertje staat al klaar en er ligt een lijstje bij met dingen die we nog moeten pakken voordat we vertrekken. Ik heb alle informatie avonden over bevallen bezocht en ook heb ik goede gesprekken gehad met de gynaecoloog over wat we kunnen verwachten. Een eenling bevalling is zo anders dan die van een tweeling, ik moet mezelf er constant van bewust zijn dat een bevalling altijd anders loopt dan je verwacht, maar dat dat bij mij nog erger zal zijn.

Zo mag je bijvoorbeeld niet thuis bevallen (niet dat ik dat wilde, dus dat kwam goed uit) en zodra ik in het ziekenhuis kom en mijn bevalling is begonnen mag ik direct aan een infuus en de ctg om de conditie van mij en de kindjes in de gate te houden. Veel bewegingsvrijheid om die weeën op te vangen krijg ik niet. De kans op een keizersnede is vele malen groter dan bij 1 kindje en alhoewel ik nu al weet dat ik natuurlijk mag bevallen omdat baby nummer 1 (dankjewel lieve knul!) al ingedaald is en met zijn hoofd naar beneden ligt, dan nog kunnen allerlei kwesties roet in het eten gooien waardoor ik alsnog op de OK beland voor een keizersnede. Niet mijn eerste keuze maar wel een scenario om rekening mee te houden.

32weken

De zwangerschap verloopt verder nog steeds moeizaam. De weken rond kerst waren een groot drama, ik deed geen oog meer dicht en overdag kon ik de slaap ook niet te pakken krijgen. Gelukkig kwam hier een omslag in en slaap ik inmiddels alweer 4 nachten goed. Ik had al slaaptabletjes gekregen van mijn arts en ook de optie om een keer in het ziekenhuis te komen overnachten met slaapmedicatie maar zoals het er nu naar uit ziet is dat niet nodig.

De kilo’s vliegen er aan, vanwege de ontzettend goede groei van mijn kindjes (welke nog steeds op groei van een eenling liggen!) maar ook vanwege de hoeveelheid vocht die ik begin vast te houden. Mijn handen zien er niet meer uit als mijn handen en ook mijn voeten lijken niet helemaal meer van mij en als ik in de spiegel kijk heb ik niet het gevoel dat ik naar mezelf kijk. Alsof mijn hele lijf niet al genoeg veranderd was. Maar… alles voor het goede doel.

Want zoals je tussen de regels wel kunt lezen gaat alles zo ontzettend goed met die twee ukkies in mijn buik. Juist doordat ze mij compleet leegvreten gaat het met hen goed. De groei is goed, ze bewegen zo gruwelijk veel en alles ziet er steeds zo goed uit dat ik wat dat betreft niets te klagen heb. En dat is waar ik het uiteindelijk voor doe. Ooit komt er wel weer een nacht dat ik volledig door kan slapen, het vocht trekt vanzelf wel weer weg uit mijn lijf, die buik zal ook ooit wel verdwijnen en de kilo’s zullen er op een dag heus wel weer af zijn. En tot die tijd is het even doorbijten. Over iets minder dan 5 weken weet ik waar ik het allemaal voor doe en ik kan niet wachten tot dat moment aanbreekt!

4 Thoughts on “Twin update – 33 weken

 1. Sanne Manders on 9 januari 2016 at 12:01 said:

  Jaaa weer een update :-)
  Ik kan me voorstellen dat het zwaar is met twee van die ukkies in je buik. Maar wat super te horen dat ze zo goed groeien en op schema liggen. En dat voor een tweeling.
  Maar nog maar 5 weken! Zo spannend! Laten we het erop houden dat je een zware zwangerschap hebt en dat de bevalling gewoon een eitje gaat zijn! Daar duim ik voor! Succes met de laatste loodjes!

 2. Ik dacht even vandaag spieken op mijn dochter haar blog.
  En ja hoor weer even een update leuk!!
  Nog even vol houden schat dan houden we ze in ons armen :-)))

 3. Wauw, heftig zeg. Nog even volhouden! Gelukkig heb je weer een beetje bijgeslapen.

 4. Ondanks dat je jezelf misschien beroerd voelt, zie je er wel stralend uit op de foto’s, vind ik! Je bent mooi zwanger. Succes met de laatste loodjes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Post Navigation