Als ik terugkijk naar mijn laatste blog gaat de tijd toch best wel hard, alhoewel ik stiekem zelf vind dat dat helemaal niet het geval is. De tijd kruipt namelijk voorbij en voor mij kan het niet snel genoeg februari zijn. Bloggen staat op een laag pitje maar hierbij toch weer een blogje om jullie op de hoogte te brengen van het wel en wee van mijn zwangerschap.

Laat ik eerst eens beginnen met mijn klaagmomentje. Want zwanger zijn is echt niet wat ik ervan verwacht had. Ik zie sommige zwangere vrouwen fluitend door de zwangerschap gaan en tot week 36 werken en ik zat met 18 weken al 25% in de ziektewet en met 21 weken al voor 50% en straks met 27,5 week 100%. Ik kan namelijk écht niet meer. Ik ben op, mijn concentratie is weg, ik heb pijn, ik slaap slecht en elke dag is weer een ware worsteling om de dag door te komen. Leuk babyshoppen bij de grote babyketens is er voor deze mama to be niet bij, ik bestel alles online omdat ik gewoon niet langer dan een uurtje kan lopen/slenteren. En dat is op zich niet erg want meneer de postbode maakt mij wekelijks toch ook wel blij met de grote pakketjes babyspul die hij komt brengen.

Mijn moeder en schoonmoeder staan hier om de haverklap in huis om te helpen (babywasjes doe ik dan nog zelf maar deze vouwen en in de kast leggen dat zit er al niet meer in). Johan klust er flink op los en zorgt dat alle grote dingen in huis gedaan zijn voor de kleintjes komen. Mijn sociale leven is een grote flop op het moment want ik kijk vooral nog tegen de vier muren van ons huis aan. Gelukkig plant Johan elke zaterdag wel een paar uurtjes met vrienden in en ik kan echt blij worden van die uurtjes, want yay! Eindelijk eens een ander gezicht in huis dan mijn moeder/schoonmoeder of Johan.

Maar naast dat ik soms wel kan janken (en ook doe) omdat het zo belabberd gaat doen de kleintjes in mijn buik het nog steeds geweldig goed! Meneer en mevrouw (jawel! Een jongen en een meisje) schoppen er flink op los en sinds een week hebben ze mijn ribben ook gevonden. Ik heb flink interactie met die twee daar binnen en zodra ik terug begin te reageren is het helemaal feest in mijn buik. Soms vraag ik me af of ze wel lief zijn voor elkaar want het kan niet anders dan dat er wel eens een voet van de een in het gezicht van de ander beland. Maar goed, kunnen ze vast wennen voor als ze straks uit mijn buik zijn.

Ook vind ik het heerlijk dat ik kan kopen wat ik wil. Heb ik zin in roze? Dan koop ik roze! Heb ik zin in blauw? Dan koop ik blauw! Ik hoef niet de meisjes of de jongens afdeling voorbij te scrollen want hé ik krijg er van allebei 1! Het maakt het wel ietsje lastiger om de babykamer in te delen maar ook daar vinden we tot nu toe al wel een goede weg in. Meneer ligt straks gewoon met zijn blote billen op een roze aankleedkussen en mevrouw droomt weg in een mintgroene kamer (maar wel onder een roze dekentje hihi).

Verder heb ik niet zo heel erg veel te melden, mijn wereld is op het moment erg klein en dat is dan maar zo. Straks als de twee kleintjes geboren zijn hoop ik dat ik mezelf weer wat fitter voel zodat ik lekker met ze op pad kan. De komende weken mogen ze van mij in ieder geval nog lekker warm binnen blijven zitten!

7 Thoughts on “Twin Update – 27 weken

 1. Meid, wat vervelend dat je zwangerschap zo zwaar is. Straks, na de bevalling maar lekker al dat shoppen inhalen !. Fijn dat de kleintjes het zo goed doen !

  Rust straks lekker uit en fijn dat de oma’s to be je komen helpen !

  Elise

 2. Sanne Manders on 26 november 2015 at 22:52 said:

  Pff meid wat vervelend! Ik had op instagram al gereageerd op je berichtje over 100% ziektewet. Het is echt niet fijn dat je je zo beroerd voelt. Gelukkig weet je waar je het voor doet, al kan ik me voorstellen dat het daardoor niet makkelijker wordt.
  Maar…gelukkig is iedere dag er 1! En komt er vanzelf een moment dat het zo ver is. Ik hoop op een goede bevalling en ga er vanuit dat je daarna snel weer opknapt en vanaf dan eindelijk kunt gaan genieten!
  Ik hoop stiekem ook dat je de tijd vindt om wat meer te bloggen, want ik ben echt nieuwsgierig.
  Onze beeb komt in mei, dus hoe meer babyblogjes hoe beter! Succes meid!

 3. Echt balen hoor, dat de zwangerschap je zo zwaar valt, maar natuurlijk ongelooflijk fijn dat je straks thuis bent en gewoon lekker kunt rusten. Hartstikke fijn trouwens dat je zo veel hulp krijgt in huis.

 4. Sanne on 28 november 2015 at 13:44 said:

  Heej mijn vorige reactie is er niet doorheen gekomen. Ik typte een flink stukje tekst. Nog even een herhaling maar dan wat korter: goed dat je de keus hebt gemaakt om niet meer te gaan werken. Voor jou geeft dit hopelijk ook meer rust. Laat die baby’s nog maar f lekker zitten en groeien en rust zelf ook goed uit.
  Ik hoop stiekem wel op meer blogjes nu je thuis zit :-)

 5. Moekie :-) on 28 november 2015 at 16:03 said:

  He leuk je hier weer te zien schat :-) maandag nog 1 dagje werken en dan gaan genieten van de rust deze Oma houd je sterk in de gaten. Het zijn zware dagen dat zie ik aan je… maar houd de moed erin als ze straks in je armen liggen geniet je des temeer zo klein zo lief xxxxxjes…

 6. Wat vervelend dat de zwangerschap zo zwaar valt. Het is ook niet niks natuurlijk, niet één maar twee babietjes maken…. Rust lekker uit straks!

 7. Ahhw, wat naar dat je zwangerschap zo zwaar is, maar gelukkig doen je kindjes het goed! Ik hoop dat je er toch nog een beetje van kunt genieten :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Post Navigation