Ik had me nog zo voorgenomen om niet alleen maar over mijn zwangerschap te bloggen, maar zodra je zwangerschap niet die roze wolk is waar iedereen het altijd over heeft en ik naast werk en zwanger zijn niet zo heel veel meer meemaak is dat toch wel iets wat me erg veel bezighoud. En aangezien ik de 20 weken inmiddels gepasseerd ben, dacht ik: tijd voor een update op mijn blog!

Ik ben tot nu toe alleen maar heel erg moe. Zo moe dat ik een volle werkdag gewoon niet meer volhoud en daarom helaas al minder moest gaan werken bij 18 weken. Ik ben nog steeds moe, maar ik kan nu ‘s middags gaan slapen als ik thuis kom van mijn werk en dat gaat me een stuk beter af.

Zwanger20weken

Op precies 20 weken kregen wij de 20 weken echo (8 oktober), ik was hier totaal niet onzeker of zenuwachtig voor. Ik heb al mijn hele zwangerschap het gevoel dat het goed gaat met de kindjes en nadat ze beide van top tot teen bekeken en opgemeten waren bleek dat gevoel ook juist te zijn. Twee op het oog, kerngezonde kindjes waarvan de echoscopist inmiddels het geslacht weet maar wij nog niet. Dit maken wij komende zaterdag aan familie en vrienden bekend met een gender reveal party. Lekker op zijn Amerikaans met het aansnijden van een taart, maar daar hou ik wel van :).

Ik voel de kleintjes ook al een tijdje bewegen in mijn buik. De eerste paar keer dat je het voelt besef je nog niet helemaal dat het je kindjes zijn, het is makkelijk te verwarren met je darmen. Maar als dat gevoel dan vaker terugkomt en steeds regelmatiger dan begin je toch te beseffen dat het de kleintjes in je buik zijn. Inmiddels weten ze al ferme trappen uit te delen en kan Johan ook al volop meegenieten van het getrappel in mijn buik. Ik lig genoeg avonden met mijn handen op mijn buik te genieten van de bewegingen, heerlijk!

Zwanger zijn blijft iets bijzonders, niet uit te leggen aan mensen die nog nooit een zwangerschap hebben meegemaakt. Een wonder dat zich voltrekt in je lijf, iets waar je lijf compleet op gemaakt is, maar wat voor ieder persoon op zich weer iets heel moois en aparts is. En natuurlijk zitten er minder leuke dingen aan een zwangerschap, maar ik besef me wel met de dag meer dat ik gezegend ben met iets unieks. Twee kleine baby’s die in mijn buik groeien en over een paar maanden op deze wereld mag gaan zetten. Wat kijk ik er naar uit om onze kindjes te verwelkomen!

11 Thoughts on “Twin update – 20 weken

 1. Wat leuk om te lezen dat je je zo fijn voelt! Ik wens je nog 20 hele fijne weken! Geniet ervan. Liefsx

 2. Het is inderdaad een wonder (twee zelfs!) gelukkig luister je naar je lijf en neem je je rust. Super dat de kleintjes het goed doen. En dat getrappel in je buik lijkt mij ook heel bijzonder.

 3. Wondertjes! Ik wil het liefst een baan in mijn vakgebied hebben voordat ik eraan begin, maar ik wil ook niet te oud zijn…

 4. Het is zoiets moois en bijzonders. Heel veel plezier morgen! Leuk idee :-) Maakt iemand anders de taart voor jullie?

 5. Sanne on 16 oktober 2015 at 20:33 said:

  Helemaal niet erg hoor zo’n zwangerschapsupdate. Ik kom een paar keer in de week langs om te kijken of er al wat nieuws op staat.
  Fijn dat je nu minder hoeft te werken en dat de kleintjes gezond zijn. Wat een prachtige buik ook! Geniet ervan!

 6. Ik vroeg me juist al af hoe het ging, dus erg fijn die update. En het is ook helemaal niet erg dat je wat zwangerschapsverhalen gaat vertellen, want jij hebt een uniek verhaal, met 2 kleintjes in je buik. Ik ken geen andere bloggers die daarover praten… Dus leef je uit!
  Overigens snap ik heel goed dat er nu eenmaal niet zoveel te vertellen is over een zwangerschap, het lijkt op de een of andere manier altijd spannender voor de buitenwereld dan voor de moeder.

 7. Wat leuk Veronica, ik blog ook! Ik ben na je berichtje in ons clubje meteen wezen kijken naar je filmpje. Zo leuk om te zien! En daar zag ik dus ook de link naar je site staan en ik zie dat we allebei bloggen, wat leuk!

 8. Een zwangerschap is inderdaad iets prachtigs en bijzonders, dat is eigenlijk niet de omschrijven. Wat fijn om te lezen dat het goed met jullie gaat (op de vermoeidheid na). Het lijkt me ontzettend bijzonder om een baby te voelen in je buik (nog even wachten en dan voel ik het hopelijk ook!).

 9. Zoals ik al op Twitter zei: ik vind je echt heel erg mooi zwanger, je ziet er top uit! Ook al voelt dat misschien niet zo. ;) Geweldig ook dat je een jongen én meisje krijgt!!!

 10. Prachtig, en wat fijn dat je je zo goed voelt! Oh, ik vind dat bekend maken met taart altijd zo leuk, haha!

 11. Goed van je dat je naar je lichaam luistert en minder lang werkdagen maakt. Er moet natuurlijk ook een heleboel energie naar je kindjes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Post Navigation