Vorig weekend had ik ineens meer tijd over dan normaal omdat ik nog maar een week naar school moest en dat hoefde ik voor de verandering eens niet het hele weekend voor te bereiden. Nou had ik een tijdje terug op Pinterest een onwijs gaaf tijdschriftenrek gezien van steigerhout en aangezien ik al heel lang roep dat ik zo’n rek in huis wil besloot ik hem maar eens te maken.

Tijdschriftenrek001

Het steigerhout had ik enige tijd geleden al een keer gehaald zodat ik het al in huis had als ik zin had om het rek te gaan maken.
Wat heb je nodig?

 • 3 planken steigerhout (afhankelijk van hoe hoog je hem wilt, die van mij zijn 2 meter lang)
 • 4 of 5 Ribba plankjes van IKEA
 • 3 houten latjes van ongeveer 55cm breed
 • Schroeven om alles vast te zetten

Het is echt heel erg makkelijk om dit rek te maken. Ik heb het wel met hulp van Johan gedaan maar in principe lukt het ook alleen. Ik had alleen niet zoveel zin om het alleen te doen want het was koud buiten dus ik wilde het snel af hebben.

Tijdschriftenrek002

Hoe ga je te werk?

 • Ik heb de planken eerst geschuurd om de scherpe randjes en losse stukjes hout eraf te halen.
 • Leg ze vervolgens op de grond naast elkaar zoals je ze wilt hebben, maar dan met de voorzijde op de grond.
 • Leg de latjes boven, in het midden en onder en schroef ze in alle drie de planken vast.
 • Als de latjes vast zitten kun je hem omdraaien om de Ribba plankjes op hun plek te leggen, wij hebben afgemeten hoe ver ze ongeveer van elkaar af moeten en vervolgens hebben we de plank rechtop gezet.
 • Zet met behulp van een waterpas de plankjes recht vast op de planken.
 • That’s it! Nu is je rekje klaar. Nadat je hem schoongemaakt hebt kun je hem gaan indelen.

Bij mij is de indeling nog niet helemaal zoals ik hem wil, maar voor nu vind ik het er onwijs leuk uit zien!

24 Thoughts on “Tijdschriftenrek van steigerhout

 1. Wauw, wat mooi! :)

 2. Echt super gaaf!

 3. wauw! Ik wil ook zo graag allemaal steigerhouten meubels in ons huis.

  • Rovanice on 24 november 2013 at 21:02 said:

   Ik vind dat ook gaaf. Ik wil ook nog heel graag een salontafel van steigerhout, die wil ik misschien ook zelf maken!

 4. Ik vind hem zo verschrikkelijk mooi geworden!

 5. Heeeeeeel mooi………….

 6. Cindy on 24 november 2013 at 20:17 said:

  Hey zoiets ben ik al zo lang op zoek voor Jimi’s nieuwe kamer, thanx!!!

 7. Ik vind hem ZO ontzettend tof geworden, echt super gaaf.

 8. Dit. Zo mooi! Je brengt me op ideeen haha, ik zou alleen niet weten waar ik dat neer zou moeten zetten bij ons in huis. Hij is in ieder geval heel gaaf!

 9. Dit wil ik ook nog gaan doen met mijn overgebleven steigerplanken, ik ben echt fan!

 10. Wat een gaaf idee! Ik vind die paarse pot ernaast ook helemaal geweldig.

 11. Ziet er leuk uit! Zoiets zou ik ook wel willen, maar wij hebben bijna nergens in huis zo’n rechte lange muur, overal schuine wanden maar leuk vind ik het zeker!

 12. Ohh wat is dit gaaf zeg!

 13. Wauw, wat ontzettend leuk! Dit gaat zeker op mijn verlanglijstje voor later! Wat ik ook nog graag wil is een deel van mijn muur van steigerhout! Dat lijkt me echt ontzettend gaaf. Ik kwam via via op je blog terecht en heb meteen bij je topic wonen gekeken! Ik ben helemaal gek van interieur. Als je leuk vindt om er eens naar te kijken kun je eens kijken op mijn blog. Ik ga je in ieder geval gelijk volgen! Liefs

 14. Wauw! Ooit wil ik ook een mooie inrichting en leuke accessoires, wanneer we gaan verhuizen :)

 15. gaaf gedaan zeeg, hier daar helaas geen plaats voor en ons huis is ook niet echt die styl

 16. Dit vind ik echt heel gaaf gedaan, wauw!

 17. Naomi on 3 maart 2014 at 12:01 said:

  Wat ontzettend leuk! Heb hem op meerdere plekken te koop gezien, maar dit is natuurlijk veel leuker (en goedkoper!)
  Ga hier dit weekend mee aan de slag om dit ook te maken! :D

 18. Waar heb je de steigerhouten planken gekocht? :D

  • Rovanice on 8 maart 2014 at 16:34 said:

   Hier in de buurt bij een loods, maar ik denk dat je overal wel steigerplanken kunt kopen. Ze worden via internet ook veel aangeboden!

 19. Wendy on 27 april 2015 at 09:14 said:

  Heel gaaf! Staat die los tegen de muur of is die vastgemaakt?

  • Rovanice on 4 mei 2015 at 14:43 said:

   Hoi Wendy, hij staat los tegen de muur. We hebben een balkje tegen de onderkant aan getimmerd zodat het lijkt alsof hij zweeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Post Navigation