Mijn 2014 begon helaas niet zoals ik het had gehoopt, op 1 januari was ik namelijk hondsberoerd en tot op de dag van vandaag kan ik nog niet zeggen dat ik het griepje helemaal kwijt ben. Ik ben nog steeds verkouden, moet nog steeds vaak hoesten en ik heb steeds een “vol” gevoel in mijn hoofd.

Ondanks de griep heb ik (voordat ik ziek werd) wel een leuke vakantie gehad. Johan en ik hebben het klussen maar weer eens opgepakt. Ik zag dat zelf niet zo zitten na een half jaar klussen maar ook al is het huis erg leefbaar, er zijn nog genoeg dingen die nog wel écht gedaan moesten worden. Namelijk: de hal!

Toen we het huis voor het eerst bezichtigde was ik al meteen verliefd op de hal, een heel gezellig halletje met geel geverfde muren en ontzettend retro tegeltjes op de vloer. Helemaal mijn ding en ik zag het al helemaal voor me…. Ons huis is uiteindelijk totaal niet retro geworden en alles was strak en modern en die vervloekte hal was me ineens een doorn in het oog. Het paste niet bij ons en niet bij ons huis, dus tijd voor een flinke opknapbeurt!

We kozen een dag in onze vakantie uit waarop we de hal van beneden tot boven gingen schilderen, we dachten dat we daar wel een dag voor nodig hadden maar na een halve dag hadden we alles al mooi wit geschilderd. Ik besloot toen ook nog de muur te schilderen die we een kleurtje zouden geven. Helaas hadden we geen tijd meer voor de lambrisering. ‘s Avonds besloten we nog wel even langs de IKEA te gaan waar we twee schoenenkasten van Hemnes, mandjes en een plank kochten.

Twee dagen later was ik ziek, ik was zo ontzettend ziek dat ik alleen maar kon liggen, slapen en tv kon kijken. Dit gevoel heeft zeker 5 dagen aangehouden voordat het weer een beetje beter werd. In die vijf dagen heeft Johan de hal afgemaakt. De lambrisering geschilderd, de vloer gelegd, de trapleuningen geschilderd, de kapstok gemaakt en opgehangen en uiteindelijk ook de kastjes vastgeschroefd in de muur.

Hal001

De kapstok heeft Johan zelf gemaakt van een oude plank en haakjes. Deze haakjes heb ik in mijn appartement ook gebruikt voor de kapstok. 

Alhoewel we nog niet helemaal klaar zijn (we moeten nog een schoonloopmat kopen) ben ik er al erg blij mee! Die lelijke gele vloer is weg en het is nu niet meer zo’n ramp om met blote voeten door de hal te lopen. Laminaat is een stuk warmer dan die koude tegels! Nu is het weer tijd om wat decoratie aan de hal toe te voegen.

Onze volgende klus? Alle deuren en het houtwerk in huis schilderen, want ook die hebben nog steeds zo’n foute gele kleur waar de vorige bewoners zo gek op waren.

14 Thoughts on “Opgeknapte hal met een gemeen griepje

 1. Heel mooi geworden! Zit er vloerbedekking op de trap of is dat hout? Ook mooi neutraal. Mag je trots op zijn!

  • Rovanice on 10 januari 2014 at 14:22 said:

   Dankjewel! Dat is vloerbedekking, die zit er nog in van de oude bewoners en die vinden we voor nu wel prima!

 2. Wat is dit stukje van jullie huis ook weer mooi geworden zeg! Sowieso, alles wat je hier deelt van jullie huis is prachtig.

 3. Erg mooi, ook helemaal mijn smaak!

 4. Ik vind de vloer echt super mooi! Sowieso vind ik het 1 mooi geheel! :)

 5. Het ziet er heel erg mooi uit!

 6. Vervelend dat je nog niet helemaal 100% fit bent! De hal is heel erg mooi geworden, daar mogen jullie trots op zijn hoor.

 7. Ontzettend mooie hal geworden schat kom zeker een keer kijken.

 8. Je woont mooi!!!

 9. Ben wel nieuwsgierig hoe hij er eerst uitzag hihi.. nu is hij in ieder geval heel mooi!

 10. Lekker opgeknapt hoor. :) Ben benieuwd wat voor decoraties je gaat ophangen.

 11. Ziet er goed uit. Langzaam maar zeker komen jullie er wel.

 12. Beterschap! PS. ik heb je brief ontvangen hoor ^_^

 13. Jullie gang is mooi geworden! Zo te zien is het lange gang hadden wij dat maar ook…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Post Navigation