Nog een paar maanden en dan hebben we ons huis alweer 2 jaar. Waar het eind 2012 nog één grote puinhoop was kunnen we nu gelukkig zeggen dat huis en tuin enorm leefbaar zijn, maar er zijn nog zo ontzettend veel dingen die anders kunnen en die ik anders zou willen. De grote dingen die ik nog anders wil zijn voor de verdere toekomst, maar er zijn nog een hoop kleinere dingen die ik gedaan wil hebben.

De aanpassingen met grovere aanpak zijn bijvoorbeeld:

 • De CV ketel en washok verplaatsen naar zolder; de CV ketel zit nu in een kamer waardoor we dus een slaapkamer missen. Met het oog op de toekomst zullen we dat echt naar zolder moeten gaan verplaatsen.
 • De zolder verbouwen; en daarom moeten we dus ook de zolder verbouwen. Er ligt een houten vloer in maar die moet echt vernieuwd worden. En we willen twee grote dakramen want een dakkapel is nog even wat te duur.
 • De badkamer; alhoewel hij nog goed is is hij wel al heel erg gedateerd. Dat hebben we grotendeels kunnen opknappen met een ander meubel maar hij blijft oud, dus uiteindelijk zou ik dolgraag een vernieuwde badkamer willen.

En dan heb ik nog wat kleinere dingen die ik heel graag anders zou zien.

 • De deuren schilderen; yep! Al vanaf dat wij hier wonen wachten alle deuren op een likje verf. De enige deuren die dat hebben gekregen zijn de voor en achterdeur. Deze hebben aan de buitenkant een marineblauwe kleur gekregen.
 • Een nieuwe eettafel; dat wilden we al vanaf het begin maar ondertussen hebben we zoveel andere keuzes gemaakt met ons geld dat deze even op zich heeft laten wachten. Ik wil het liefst een robuuste tafel met schuine poten, maar dan zonder de dwarsbalk ertussen, maar deze zijn zo onwijs duur!

RobuusteEettafel

 • Hoekplanken in de eetkamer; eigenlijk is onze complete eetkamer nog niet af, maar in de hoek wil ik vierkante planken van het plafond tot aan de grond waar ik dan plantjes, fotolijstjes en andere decoratie op kan zetten.
 • Nieuwe eetkamerstoelen; ook nog! Ik heb wel al een idee wat ik wil, het liefste 3 verschillende stoelen die we dan per 2 tegenover elkaar zetten. De keuze van de stoelen heb ik ook al gemaakt, maar helaas vind Johan de stoel met de gaten afschuwelijk. Ik probeer hem al een tijdje over te halen maar het wil me maar niet lukken.

Eetkamerstoelen

 • Een nieuwe bank; ik heb ooit een chaise longue gekocht met het liggedeelte aan de rechterkant en dat komt in ons nieuwe huis niet zo heel mooi meer uit. Ik wil daarom een lichtgrijze bank met de hoek langs het raam, zodat we lekker voor het raam kunnen liggen als het zonnetje schijnt.
 • Nieuwe lampen; ook deze kocht ik toen ik op mezelf ging wonen maar deze vind ik ook niet helemaal meer bij ons passen.

Het zijn allemaal kleinere dingen die in de loop van de jaren echt wel veranderd kunnen worden, maar soms kijk ik ernaar en dan erger ik me eraan dat het gewoon niet af is of niet meer past. Afgelopen week heb ik dan ook een flinke zoektocht gehad naar een nieuwe eettafel, maar ik heb er helaas geen kunnen vinden binnen ons budget. De zoektocht gaat dus nog wel even door!

Zijn er bij jullie nog dingen in huis die je heel graag anders zou willen?

3 Thoughts on “Dingen die ik nog wil

 1. Ik zou graag wat meer ruimte willen, hihi :) En misschien een andere koffietafel, want de rest van mijn meubels zijn wit, maar de koffietafel houtachtig.

 2. Wij wonen er nu precies drie jaar en er word nu eindelijk wat vooruitgang geboekt met de tuin. Yeah. We hadden dit weekend als geplande datum dat het af was, maar helaas is dat niet gelukt. Iets met een auto die besloot er mee te stoppen. *zucht* Ons werkkamertje is ook nog steeds niet af. Of beter gezegd: er is nog steeds niet aan begonnen. Dus ik zit nog steeds te bloggen in de logeerkamer.

 3. Ja, die eetkamerstoelen met zo’n robuuste houten tafel, love it!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Post Navigation