..hadden we al ruim 3 weken de sleutel van ons huis en zaten we midden in de verbouwing. Het viel me op dag ik eigenlijk niet veel van de verbouwing heb laten zien en alhoewel ik er niet met heel veel plezier aan terug denk wil ik de foto’s hiervan toch laten zien. Ik was moe, had last van mijn rug en ik had het vooral ook heel erg koud tijdens de verbouwing. Want we kozen ervoor om midden in de winter te verbouwen en met veel werkzaamheden die gepland stonden was het gewoon niet mogelijk om de verwarming aan te zetten.

Verbouwing001

Een van de eerste klussen waar we aan begonnen was overal de vloer eruit trekken. Hier lag nog een laag laminaat over met plastic eronder. Deze vloer lag er al in vanaf 1966, de bouwjaar van ons huis. En ja, het witte is schimmel. Met het eruit trekken van de vloeren ben ik ook heel vaak misselijk geweest omdat de geur die eronder vandaan kwam gewoon niet normaal was. De ondervloer hiervan zat vastgespijkerd met wel honderden stalen spijkertjes, de kopjes van deze spijkers heb ik er éen voor één af moeten tikken met een hamer. Een geweldig klusje….

Verbouwing002

Er moest veel gesloopt worden, twee complete muurtjes van de open haard en er moest een draagmuur uit. Die muurtjes van de haard konden niet zoveel kwaad en dus kwamen vrienden van Johan slopen, want dat is leuk!

Verbouwing003

Het eruit slopen van de draagmuur koste wel wat meer kennis en expertise. Gelukkig is Johan bouwkundig tekenaar en heeft hij veel kennissen om zich heen die hier ook verstand van hebben. De muur is er uiteindelijk uitgesloopt door een vriend van hem. Uiteraard met goede ondersteuning van de bovenverdieping anders zou alles naar beneden gestort zijn. Dit is nu de plek waar ons keukenblok staat. We hebben er echt een open ruimte van gemaakt en daar hebben we nog geen moment spijt van gehad.

Verbouwing005

Naast muren slopen hebben we ook het complete elektriciteitsnetwerk aangepast. Alle lichtschakelaars en stopcontacten zijn omlaaggegaan, kabels zijn vervangen en we hebben een compleet nieuwe meterkast. De oude bewoners waren echte hobbyisten want we vonden overal aan elkaar geknutselde kabeltjes. Alle sleuven die we hebben gemaakt moesten ook weer dicht gesmeerd worden. Dus cement maken en met de hand gewoon dichtsmeren. Geen lastig gereedschap maar gewoon met latex handschoenen. Er moest uiteindelijk toch nog gestuct worden.

Verbouwing004

De voorbereidingen voor het stucen hebben we ook zelf gedaan. Alle muren moesten ingesmeerd worden met een of ander roze goedje dat ervoor zorgt dat het stucmateriaal blijft zitten. Het spetterde als een gek dus als je goed kijkt zie je dat mijn hele gezicht, haren en handen onder de roze spetters zitten.

Naast al deze werkzaamheden hebben we ook alles zelf geschilderd, de ondervloer gelegd en de vloeren gelegd. Alles zelf willen doen veroorzaakt een hoop frustraties en irritaties maar je kan uiteindelijk wel zeggen dat je het helemaal zelf gedaan hebt. Ik zou er niet meer voor kiezen om het nog een keer te doen. Ik ben door mijn rug gegaan en heb heel veel pijn gehad, het was dan ook erg frustrerend om niet mee te kunnen helpen terwijl er zoveel moest gebeuren. Maar we hebben wel echt een huis dat helemaal van ons is, en dat pakt niemand ons meer af!

6 Thoughts on “De verbouwing – Een jaar geleden..

 1. Nou daar kun je toch samen trots op zijn jullie hebben het toch voor elkaar gekregen ik ben super trots op jullie
  Xxxjes tante Alie

 2. Ik vind het zo stoer dat jullie dat gewoon even gedaan hebben. Ik zou het zo graag willen maar kan het lichamelijk niet, toch blijft het kriebelen en ook J. wil graag klussen dus wie weet gebeurd het toch ooit nog wel.

 3. Ik ben super trots op jullie.
  Het was zeker een heel karwei.
  Maar je heb er nu een pracht huisje voor terug.
  Dus word het nu zeker genieten met elkaar.

 4. Omg ik vind die keukenverbouwing van ons van een maand al de Hell geweest. Super knap dat jullie zo’n groot project zelf aangepakt hebben. Het resultaat mag er zijn!

 5. wat een verbouwing zeg… en je mag trots zijn met het resultaat :D

 6. Haha je lijkt wel een rebel op die foto rechtsboven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Post Navigation