Het is niet voor niks al maanden stil op mijn blog, want na ons huwelijk gingen we eerst naar Praag vervolgens naar Parijs en uiteindelijk ook nog 1,5 week naar Spanje. En als cadeautje kreeg ik vlak voor onze vakantie naar Spanje een positieve zwangerschapstest in mijn handen. Voor de mensen die mij niet hebben op Facebook of Instagram, je leest het goed, Johan en ik zijn in verwachting!

Ten tijde dat ik dit typ ben ik alweer 14 weken zwanger. Klinkt voor sommige als “net onderweg” maar voor mij al als “een hele tijd” aangezien mijn zwangerschap niet helemaal loopt zoals ik dat verwacht had. Ik ben op zijn zachts gezegd behoorlijk ziek geweest en ik zal niet te ver in detail treden maar het gevoel alsof je 24/7 met een kater rondloopt is echt geen pretje. Gelukkig heb ik er “maar” 6,5 week doorheen hoeven bijten voor het volgende begon: de vermoeidheid.

Week-6---Week-12

Maar, laten we niet op de feiten vooruit lopen. Met 7,5 week kregen wij onze eerste echo, mijn buik groeide als kool en ik had al een paar keer met mijn bek vol tanden gestaan als iemand me vroeg of ik in verwachting was, want ik had zo’n enorme buik ineens! En ze hadden gelijk, het was écht al heel snel zichtbaar. Had ik mij niet vergist in de datum van bevruchting? Was ik niet al langer in verwachting? Johan en ik gingen daar voor het gemak maar vanuit, maar toen de echoscopist heel enthousiast haar apparaat op mijn buik legde zagen wij meteen de reden van mijn buikgroei! Niet 1, maar wel 2 kindjes! Holy crap! Dat was even een nieuwtje waar wij totaal niet op voorbereid waren. Tranen sprongen in mijn ogen maar tegelijkertijd moest ik ook heel hard lachen, want hoe groot (serieus, hoe groot?!) is de kans dat er in 1 gezin zoveel tweelingen voorkomen?

Mijn moeder is een eeneiige tweeling, mijn broer is precies een jaar geleden (echt vandaag!) papa geworden van een eeneiige tweeling en jawel, Johan en ik mogen een twee eiige tweeling verwelkomen in februari 2016. En dan heb ik het nog niet gehad over alle andere een en twee eiige tweelingen in mijn en Johan zijn familie. Precies de reden voor onze halve omgeving om de opmerking: “oooooh maar dan hadden jullie het toch wel aan kunnen zien komen?” te maken. Maar geloof mij, met zoveel tweelingen om je heen verwacht je niet dat dat je ook gaat overkomen, want dan heb je weer die vraag: hoe groot is die kans nou!?

IMG_20150725_093931

Inmiddels zijn we aan het idee gewend en heb ik een omslag gemaakt van: Waarom nou 2? naar: Wow we krijgen er 2! Want geloof mij, zodra je dit nieuws te verwerken krijgt ben je in eerste instantie verre van blij, hoe cru dat dan ook klinkt. Een zwangerschap is al een hele aanslag op je lichaam, maar die van een tweeling blijkt nog heftiger te zijn. En alhoewel ik totaal geen vergelijkingsmateriaal heb is mijn zwangerschap inderdaad vrij pittig. Na de misselijkheid sloeg de vermoeidheid toe en een nacht van 10 uur en overdag nog eens 2 uur slapen is voor mij geen zeldzaamheid. Vooral de weekenden slaap ik een gat in de dag en dan nog ben ik kapot als ik wakker ben.

Ik eet alles wat los en vast zit door die extreme honger de hele dag, heb het benauwd omdat mijn longen nu al in de verdrukking zitten en slaap geen nacht meer door omdat ik minstens 2 keer mijn bed uit moet om te plassen. En ik weet écht wel waar ik het voor doe en ik kijk er écht enorm uit om die twee spruiten in mijn armen te hebben, maar jemig… Ik kan het niet meer aanhoren dat iemand zegt: “Je weet waar je het voor doet, het gaat allemaal over of je krijgt er iets moois voor terug”. Want eerlijk is eerlijk, ik ken nog geen moederliefde en heb nog geen kinderen dus ik heb nog geen idee wat me te wachten staat en waar ik het dus daadwerkelijk voor doe.

Maar de kleintjes in mijn buik hebben mijn hart al heus wel gestolen, tijdens iedere echo wijkt mijn blik geen moment van het scherm af en neem ik iedere beweging en ieder detail van mijn eigen kindjes in me op. De spastische bewegingen, het tongetje wat ze uitsteken of als ze stiekem al even naar je zwaaien. Die momenten trekken mij erdoorheen. Stiekem weet ik dus toch wel al een beetje waar ik het voor doe….

9 Thoughts on “De roze of de blauwe wolk

 1. Ik heb ook altijd begrepen dat tweelingen krijgen behoorlijk erfelijk is. Ik kan mij voorstellen hoe je je voelt. Gezegend maar tegelijkertijd is het mega zwaar. Ik wens je veel sterkte en hoop dat je je snel beter gaat voelen en weer wat energie krijgt!

 2. Renske on 28 augustus 2015 at 22:48 said:

  Gefeliciteerd met jullie zwangerschap! En tweeling, wauw.
  Probeer te genieten en ik hoop voor je dat je je toch iets fitter en energieker gaat voelen.

  Groetjes,
  Renske

  P.S. Ik had jaren geleden eeen blog met de naam renske85 en ik kon me je nickname nog herinneren vandaar mn berichtje.

 3. Het lijkt mij idd zwaar. Van 1 was ik in t begin al zo moe .. maar het is ook genieten. Het getrappel straks :)
  Wil je weten welk geslacht of wordt het een verrassing ?

  Je hebt trouwens geen feed .. kan je niet aan een leeslijst toevoegen :(

  gr Elise

 4. Moekie :-) on 31 augustus 2015 at 20:33 said:

  Deze Oma is weer super blij.
  Want er komen weer twee kleinkindjes bij.
  Hoe mooi is dat om dit te beleven.
  Mijn zoon en dochter die me dit geven.
  Ik geniet ook van elke oppas dag.

 5. Heftig!!! Maar wel leuk. Gefeliciteerd.
  Goed en vast snel beginnen met de voorbereidingen lijkt me, voordat het straks echt niet meer kan! Gelukkig hebben ze er bij jullie ervaring mee, en kunnen ze je helpen met de juiste spullen, want een tweeling is blijkbaar niet zomaar 2x alles halen.
  Succes!

 6. Oh wat een super nieuws zeg! Van harte gefeliciteerd.. Lijkt me inderdaad even omslaan van 1 naar 2 baby’s.. Maar wel dubbel zoveel geluk als ze in je armen liggen.

 7. Sanne on 5 september 2015 at 14:18 said:

  Het was inderdaad heel lang stil, maar ik had het mooie nieuws al op instagram gezien. Van harte gefeliciteerd! Wat mooi dat ook jullie een tweeling krijgen!
  Ik kan me voorstellen dat de zwangerschap zwaar is en hoop dat je niet al te veel last krijgt. Veel succes en ik kijk al uit naar alle blogjes over de zwangerschap en de baby’s!

 8. Gefeliciteerd! Ik had het al op Instagram gezien. Bijzonder zeg, zoveel tweelingen!

 9. Wauw, dat lijkt me heel zwaar en heftig, maar ook ontzettend mooi! Gefeliciteerd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Post Navigation